Šećeranac Ada VS R011

Rezultat

KlubPoluvremeKraj
Šećeranac Ada11
Rekreativo 01113

Detalji

DatumVremeTakmičenjeSezonaKolo
18/09/201610:00Međuopštinska liga2016/173

Rekreativo 011

Teren

R011 gruda
nasip, Beograd, Serbia

Izveštaj

Jedan od derbija 3. kola lige igran je upravo između Šećeranac Ade i R011. Šećeranc je tražio deobu prvog mesta a mi da prestignemo protivnika na tabeli. Na kraju, R011 je sproveo plan u delo i preskočio jednu od težih prepreka ka prvom mestu. Epilog posle trećeg kola je deoba drugog mesta sa ekipom BUSK-a, sa dva boda manje od lidera Studentskog grada sa maksimalnim učinkom.

Lepo je počelo za naš tim, utakmica je otvorena veoma izglednom šansom B. Stojanovića koji sa ivice kaznenog nije uspeo da matira golmana gostiju. Usledio je period odsustva koncentracije R011 koji je krenuo da igra dugim loptama dok je Šećeranac polako preuzimao inicijativu igrom kratkih pasova. Slatko se smeškao Šećer iskoristivši nesmotrenost naše odbrane i otvorivši utakmicu vođstvom a ne razmišljajući da R011 itekako želi da zagorča jutarnju kafu. Nedugo potom, posle dugo vremena, uspevamo da odigramo smislenu akciju po zemlji na levoj strani, Marko Milanović prodire u šesnaest, meša kukove protivniku i biva oboren. Sasvim jasan i očigledan penal. Kojić uzima loptu i samouvereno cepa mrežu. Ništa nije vredelo što je golman pogodio stranu. U tim trenucima činilo se kao da svi čekaju pauzu i kratak restart sistema, taktike, glave..

Nije imalo šta više da se čeka. Prvo poluvreme smo se upoznali, drugo smo želeli za nas. Činilo se da nema mnogo prostora za napadače na obe strane da iskažu svoje umeće i reše utakmicu. Munjiza i Kojić nisu mislili tako. Naš plej je povukao loptu na liniji šesnaest ka sredini, oslobodio se čuvara i kao na petoparcu ispred štopera ćušnuo loptu našem sidrašu Koji na penaltik, a ko prati R011 zna da ovakva situacija ne može drugačije da se završi osim pogotkom.. Potpuni preokret! Upravo je taj pogodak uzburkao strasti na obe strane te u narednih 15-20 minuta nije viđeno mnogo fudbala koliko rovovske bitke za svaku mrtvu loptu, skok, duel.. Tek kada su se strasti smirile, fudbal je opet isplivao. Šećer je imao inicijativu koja nije davala rezultate a R011 veoma opasne kontre preko omalenog i hitrog Boce. Baš kao i što je očekivano, Boca je uspeo da osvoji jednu dubinsku loptu i pre nego što je drugi štoper stigao da blokira šut poslao kiflu sa desne strane gola preko golmana u dalji ugao što bio i šlag na tortu ove veoma teške i borbene utakmice.

Suma sumarum, plan je ostvaren, drugo mesto je naše, R011 ostaje jedna od tri neporažene ekipe u takmičenju. Nadamo se da će tako i ostati posle narednog kola kada dočekujemo prvoplasiranu ekipu Studentskog grada. To će biti tekma…

Do nedelje 25.09.2016. u 16h na Adi,

Sportski pozdrav!

Start a Conversation

Your email address will not be published.