FK Rekreativo 011 – FK Busije

Rezultat

KlubPoluvremeKraj
Rekreativo 01100
Busije00

Detalji

DatumVremeTakmičenjeSezonaKolo
11/03/201812:30Međuopštinska liga2017/1814

Rekreativo 011

Komesar za bezbednost: Milan Ilić
Šef stručnog štaba: Stefan Stojanović
Sekretar kluba: Uroš Milosavljević

Teren

R011 gruda
nasip, Beograd, Serbia

Izveštaj

Početak drugog kruga. Uslovi za igru fenomenalni, protivnik na 2. poziciji vreba lidera Atakante.

Veoma dobro otvorena utakmica za naš klub. Par izglednih šansi od kojih i jedna iz kategorije lob ili pod noge. Koja je poslao fenomenalnu dijagonalu izbacivši kapitena Drakulu ispred istrčalog golmana. Večita dilema u ovim situacijama prevagla je na lob stranu, ali na našu i Drakulinu nesreću nije to ispalo kao što je zamišljeno. Ispostavilo se da je to bila šansa o kojoj će se voditi debata na trećem poluvremenu “da je ušla, osvojili bi ligu”. Posle toga – šah. Mi smo probijali sa pijunima polje po polje, slali par topova u vatru dok je protivnik iskusno branio teritoriju oko golmana Ivice Kralja i lovcima napadao iz kontre. Kraljica se sakrila na obe strane.

Drugo poluvreme mnogo otvorenije. Pojedeni pijuni na obe strane otvorili su prostor na sredini gde je pucano na sve strane. Ali nije to bilo moderno laserski navođeno ratovanje, pre je bio Prvi svetski rat. Napadne jedna strana iz svog rova neuspešno pa se brani od istog protivničkog napada. I tako sve dok nije dosadilo obema ekipama i preraslo u omanji incident posle jednog faula a sve u fazonu dosta više šaha, daj neki gol. Ipak, šorka je ipak došla kasno, skoro pred kraj, i kao da su obe ekipe shvatile da niko neće postići pogodak, samo se čekao kraj utakmice. Na kraju – cvikeri.

Iako je pomenuti incident, stvoren niotkuda, malo bacio senku na današnje sunčano popodne, ne možemo zameriti ništa našim gostima jer je to jedna poštena i iskrena ekipa koja nas svojim kvalitetom uvek tera da izvučemo maksimum. A i uostalom u francuskoj prvoj ligi igrači šutiraju navijače, možemo i mi malo da se potapšemo po ramenu u toku utakmice. Ovim putem ih pozdravljamo i želimo im sve najbolje u daljem toku prvenstva. Kod nas će biti uvek rado viđeni i lepo dočekani gost!

Ono što smo mi dobili u ovoj utakmici vrednije je od bilo koje pobede. Tri igrača koja su imali vatreno krštenje. Dva u prvoj postavi i jedan sa klupe. Marko Mirković, 21. godina, Filip Štrbac, 20 godina, Nemanja Simić 19 godina. Današnjim igrama dobili su onu najvredniju – vidi se da mali zna. Dobrodošli u klub junaci!

Sledeći vikend nastavlja se rešatanje sa kandidatima za titulu. Ovoga puta idemo na noge lideru sa velikim ambicijama, ekipi Atakantea. Atakante nije iskoristio remi našeg današnjeg protivnika igrajući takođe nerešeno sa Novim Beogradom tako da će potvrdu kvaliteta tražiti narednog vikenda. Što se nas tiče, mi ne žurimo na vrh, ali ne damo nikome da nas pobedi dva puta u toku sezone. Biće to španska serija!

Start a Conversation

Your email address will not be published.