Rekreativo zimska liga

RZL turnir u malom fudbalu koji je nastao 2014. godine u cilju da tokom zimske pauze održava formu igrača i preporuči pojačanja za nastavak takmičenja u velikom fudbalu. Tokom našeg postojanja do sada smo uspešno organizovali 3 izdanja u kontinuitetu, pa danas sa ponosom možemo reći da je ova liga postala tradicija.

Sistem takmičenja nismo menjali od nastanka. U ligi učestvuje 16 ekipa podeljenih u 2 grupe po 8. Liga se svake godine organizuje u najboljem sportskom kompleksu Corn product, ulica Grčića Milenka 74, u blizini Sportskog centra Šumice. Utakmice se igraju sa poluvremenom od 20 minuta. RZL traje oko 4 meseca sa pauzom za vreme Novogodišnjih i Božićnih praznika, počinje u novembru i završava se u martu naredne godine. Utakmice se igraju isključivo nedeljom u periodu od 12 do 18h.

U prvoj, grupnoj, fazi svaka ekipa treba da odmeri snage sa preostalim konkurentima iz grupe po jednokružnom sistemu.

Svaka ekipa prolazi u drugu, eliminacionu, fazu takmičenja. U zavisnosti od osvojene pol-pozicije u grupi ekipa ima lakši ili teži posao u eliminacijama. Parovi eliminacione faze se utvrđuju sistemom prvi iz grupe A protiv poslednjeg iz grupe B itd. Eliminacione utakmice zajedno sa polufinalnim igraju se u dve utakmice a presudni parametar koji odlučuje učesnika naredne runde je ukupan broj datih golova. U slučaju nerešenog ishoda šutiraju se penali.

Treća faza podrazumeva utakmice za treće i prvo mesto. Igra se jedna utakmica i u slučaju nerešenog ishoda pucaju se penali. Utakmice treće faze igraju se sa poluvremenom od 30 minuta.

Svake godine finalnog dana organizuje se svečano zatvaranje gde se pobdnicima uručuju nagrade u vidu pehara i medalja. Pored timskih nagrada, dodeljuje se nagrada i za najboljeg strelca turnira.

RZL ima neprofitni karakter i njena svrha je prvenstveno zabava i druženje kroz igranje voljenog sporta. Tokom trajanja RZL naši skauti konstantno prate zanimljive igrače. Krajnji cilj RZL je što bolji i konkurentniji igrački kadar FK Rekreativo 011.