KRAJ, 5. PO REDU

 

Kao što nam i naslov kaže, došli smo do još jednog kraja još jedne sezone i još jedne borbe za prestižno zvanje najbolje od najboljih. I tako sve do sledećeg novembra i novih izazova.

A šta reći za ovu sezonu… kaže se da bez velikih patnji nema velikih pobeda, a to zaista može biti floskula koja se može primeniti za sve muke na početku, a veliko zadovoljstvo na kraju takmičenja ove godine. Dok smo u grupnoj fazi imali velikih problema sa neodgovornim ekipama, koje su pravili velike probleme i nama kao organizatorima, ali ekipama koje su dolazile da igraju svoje mečeve, tako smo u eliminacionoj fazi imali nikada lakši posao. Kao što smo i rekli prilikom ceremonije dodele pehara, zaista hoćemo da se zahvalimo ekipama koje su ostale sa nama na kraju, na fer i sportskom ponašanju, u situacijama kada ekipa gubi ili pobeđuje svejedno, što je u suština i odlika pravih sportista. HVALA VAM!

 

       NAGRADE ZA NAJBOLJE

Što se tiče samog fudbala, primetno je da profili ekipa variraju iz godine u godinu, ali da je njihov kvalitet  na sve ozbiljnijem nivou. Na kraju su sa nama ostale četiri ekipe, Hila, Buzdovani, Nirvana i BMW Polovnjaci, ali i sve ekipe pre njih su pokazale zavidno fudbalsko znanje i sjajno ponašanje. Što se tiče završnih utakmica, sve je počelo utakmicom za 3. mesto između autohtone ekipe našeg turnira, ekipe Buzdovana i ovogodišnjih debitanata ekipe Hila. Kakvu su nam predstavu samo priredili. Povela je Hila, ranim golom kapitena Žikića, gol koji možda iznenadio gledaoce, ali ne i one koji su upoznati sa kvalitetom ekipe Hila, koja je u osmini-finala izbacila jednog od favorita na ovogodišnjem turniru, ekipu Vuk Karadžić, pa u četvrtini-finala i domaćina Rekreativo 011. Jurili su Buzdovani rezultat celo poluvreme i uspeli su na kraju da stignu, pa čak i da preokrenu rezultat pred poluvreme, 2-1 za Buzdovane. U drugom poluvremenu, blic-krig Buzdovana. Za 5 minuta 3 gola i naizgled rešena utakmica. Međutim, Hila pokazuje izuzetnu mentalnu snagu i svojim blic-krigom izjednačuje rezultat na 4-4. Hila je pokazala mentalnu snagu, ali joj je falilo fizičke, tj falila joj je duža klupa, dok su sa druge strane Buzdovani pokazali svoje iskustvo, i bez ikakve panike nastavili meč. Sjajan gol Ilića ih je pokrenuo i do kraja su uspeli da postignu još dva pogotka i reše meč u svoju korist. Fantastičan meč i sjajna uvertira za veliko finale i sve čestitke i jednoj i drugoj ekipi na svemu prikazanom tokom celog turinira, a pogotovo na ovoj sjajnoj utakmici.

  BUZDOVANI
   HILA

 

 

 

 

 

 

A finale… Finale prava poslastica. Utakmica koja se očekivala kao retko koja, utakmica koju su pratile pune tribine u sportskom balonu Corn i utakmica koje prikazala sve lepote ove igre koju svi volimo. I jedna i druga ekipa u maltene punim sastavima, majstori sa jedne i majstori sa druge strane. Prvo poluvreme koje je viđeno na finalnoj utakmici se bez mnogo razmišljanja može okarakterisati kao najkvalitetnije i najuzbudljivije poluvreme u petogodišnjoj istoriji našeg turnira. Možda je smešno i glupo reći, ali čak je možda i šteta što su obe ekipe imali golmane takvog kvaliteta i sa jedne i sa druge strane, sa strane Nirvane Jakšića, a Markovića sa strane BMW Polovnjaka. Prosto je nerovatno šta su sve skidali i jedan i drugi… Izletanja, parade, čist refleks i potpuna predanost i neustrašivost. Branili su Jakšić i Marković sve. Tj skoro sve… Povela je Nirvana nakon greške Janjića ispred svog gola, a takvu šansu Krstić ne propušta. Nakon toga, prvi strelac druge ekipe i celog turnira, Kovačević, na sebi svojstven način, ni iz čega stvara sebi šansu i postiže svoj prvi gol na utakmici. Nastavlja se teror golmana i sa jedne i druge strane, šansa za šansom, šut za šutem ali sve brane i jedan i drugi, sve do bombe Krstića, koji postiže svoj drugi gol, donosi Nirvani prednost, a sebe dovodi na samo gol zaostatka u odnosu na tada prvog strelca turnira, Kovačevića. Uzbuđenje je na vrhuncu, na poluvremenu svi sa nestrpljenjem očekuju nastavak predstave. A u nastavku, Joga bonito Kovačevića, Milovanovića i cele ekipe BMW Polovanjaka. Ako je u drugom poluvremenu nedostajalo neizvesnosti, svakako nije atraktivnosti i lepršavosti. Par neverovatnih kombinacija, što dvojice pomenutih, što cele ekipe Polovanjaka i za tren oka je rezultat bio preokrenut. 5-2 za Polovnjake… Borila se Nirvana koliko je mogla, Dujić je uspeo da smanji na 5-3, krenuli su na sve ili ništa, Vistać je „uzeo rukavice u ruke“ i postao golman igrač, ali nisu uspeli da ugroze BMW polovnjake i na kraju su primili još dva gola. Na kraju 7-3 za BMW polovnjake i 4. osvojena titula pod 3 različita imena u malo drugačijim sastavima. Finalni rezultat nije bio realan, ekipa Nirvane je bila blizu titule u jednom trenutku, ali nekoliko trenutaka inspiracije dva majstora je bilo dovoljno da se preokrene ceo meč. Svakako, čestitke i jednoj i drugoj ekipi i zahvalnost što su nam omogućili da uživamo u takvom meču.

      FINALISTI
  KOVAČEVIĆ JE BIO NAJBOLJI STRELAC

 

Kovačević je poneo epitet najboljeg strelca turnira, sa 20 postignutih pogodaka, iza njega su ostali Krstić I Đurić, sa po 15 golova. Pred poslednje kolo Đurić je zaostajao za Kovačevićem samo za jedan gol, a Krstić za dva, tako da je i u ovoj kategoriji viđena velika borba do samo kraja, ali je Kovačević sa 4 pogotka u finalu zacementirao svoje mesto najboljeg strelca.

 

 

Na kraju smo, dodelili nagrade najboljima, a posle, kao i svake godine, uživali u banketu u pivu i kiflicama, sumrali utiske još jedne uspešne sezone i priželjkivali narednu. Za nju ćemo morati da čekamo novembar, a do tada ćemo se prisećati majstorija iz ove!

Facebooklinkedinmail

Start a Conversation

Your email address will not be published.